Własna kuchnia
Gotujemy pysznie i zdrowo! Uwzględniamy potrzeby odżywcze i smakowe małych dzieci. Smaczne „domowe” posiłki przygotowywane są przez kucharkę ciocię Małgosię oraz jej pomoc ciocię Halinę. W przedszkolnej kuchni dbamy o najwyższą jakość składników oraz higienę, aby każde danie było nie tylko smaczne, ale i bezpieczne dla maluchów.
W przypadku alergii pokarmowych zapewniamy posiłki dietetyczne dopasowane do indywidualnych potrzeb dzieci.
Pięć posiłków dziennie
W ciągu dnia podajemy dzieciom 5 posiłków: śniadanie, przegryzak owocowy, dwudaniowy obiad, I podwieczorek i II podwieczorek.
Śniadanie
Przegryzak Owocowy
Dwudaniowy obiad
I podwieczorek
II podwieczorek

Zdrowe i smaczne posiłki dla każdego dziecka
Posiłki są przygotowywane na podstawie zbilansowanego jadłospisu. Nasza przedszkolno-żłobkowa kuchnia dostosowana jest do indywidualnych potrzeb żywieniowych każdego dziecka.
W Kangurku Hop smacznie pachnie posiłkami od rana do późnego popołudnia!
Kuchnia bez granic
Gotujemy z uwzględnieniem potrzeb alergików i dzieci z nietolerancją pokarmową. Stawiamy na świadome, zdrowe żywienie, spełniające wszystkie normy w zakresie prawidłowego żywienia dzieci w wieku przedszkolnym.
Źródło energii i zdrowia
Dbamy o wysoką jakość posiłków. Są one przygotowywane na miejscu w naszych własnych kuchniach. Unikamy cukru, nie podajemy przetworzonej żywności, dietę opieramy na dużej ilości warzyw, owoców, kasz. Uczymy zdrowych nawyków żywieniowych.
Kształtujemy zdrowe nawyki
Kształtując zdrowe nawyki żywieniowe w Kangurku Hop, organizujemy dla dzieci zajęcia kulinarne, tzw. Kuchcikowo. Zachęcamy dzieci do samodzielnego nakrywania do stołu, jak również wdrażamy zasady savoir-vivre.

